lördag 25 april 2009

Unga i politiken


Deltog igår på ett mycket bra seminarium med bl a Niklas Wykman om hur vi ska engagera fler unga människor - i synnerhet i politiken. Panelisterna gjorde träffande beskrivningar om hur vi 80- och 90-talister funkar; hur snabbt allt går, hur vi kommnuicerar och hur vi är vana att få nya utmaningar serverade för oss.

En frågeställning som återkom från många moderater i publiken va hur man håller oss kvar och hur man tacklar vår otålighet - från de flesta håll på ett mycket kritiskt sätt; vi unga politiker ses som ett problem av många äldre moderater. Niklas Wykman bemötte frågorna/kritiken på ett mycket bra sätt. Han var hård men rättvisande när han svarade med andemeningen: varför?

Varför ska vi ändra oss? Varför ska mandatperioderna vara så långa? Varför bygger man inte upp ett system där man kan ta till vara på unga trots att vi flyttar? Varför kan inte dessa moderater inse att det är dags att förändra sig - eller dö!


En mycket klok inflikning kom också från publiken. Andemeningen där var att vi ju engagerar oss för att ta ansvar, för att förändra och göra skillnad! Men det är ju inte konstigt att folk, inte bara unga, tröttnar och ger upp då man ofta måste avverka flera år inom kaffekokning innan man får vara med och påverka i politiken...

Inga kommentarer: