onsdag 1 april 2009

SD visar sig odemokratiska - Surprise!?


Ekot rapporterar idag om hur Sverige Demokraterna avslöjade SR Kalibers wallraffande reporter, som gått undercover, infiltrerat SD och avslöjat de rasistiska kommentarer som fällts vid partimöten (som man kan läsa om bl a här.)

Enligt bilder från övervakningskameror ombord på den Talinnfärja där avslöjandet skedde, utgav sig en kvinlig sverigedemokrat för att vara reportern i informationsdisken och fick på så sätt ut en nyckel till reporterns hytt. Senare bilder visar hur två sverigedemokrater går in i reporterns hytt, med hjälp av nyckeln och utan att knacka. Efter att de varit där inne är reporterns väska, innehållande inte bara kamerautrustning, utan också reporterns plånbok och mobiltelefon, spårlöst försvunnen. Man misstänker dock att den kan ha hamnat i en svart ryggsäck; en fjärde sevrigedemokrat syns nämligen på en annan övervakningsfilm gåendes ut på däck med en sån ryggsäck - när hon kommer in igen är ryggsäcken borta!

Denna historia är tillräckligt illa i sig själv - men det blir ännu mycket värre! Det är inte 20-åriga ungdomsförbundare som druckit lite mycket, hört rykten och reagerar på ett överilat sätt som gjort detta (inte för att det gjort det acceptabelt). Nej, övervakningsfilmerna talar sitt tydliga språk och visar att toppnamn från såväl av ungdomsförbundet som den absoluta partitoppen är inblandade och drivande. Då kvinnan hämtat nyckelkortet går hon in i en hytt där partiledaren Jimmie Åkesson finns, senare anländer även partisekreteraren. De som går in i reporterns hytt är ordförande (tillika kommunfullmäktigeledamot) samt en kandidat till Europaparlamentet för SD. Den kvinna som så mystiskt gör sig av med den svarta ryggsäcken på däck är förbundssekreterare i ungdomsförbundet, och också hon kandiderar till EP.

När ordföranden för ungdomsförbundet under morgonen frågades ut av P1 morgon, ansåg han att de som skett va helt i sin ordning och att de ansett sig vara hotade då de inte vetat vilken typ av infiltratör de haft att göra med.

I min demokratiska värld använder man sig av polis och rättsväsende i denna typ av situationer. Att ta saken i egna händer på det här sättet är helt oacceptabelt och att det dessutom förmodligen gjorts med partitoppens mycket goda minne gör det vedervärdigt. Förra veckan försvarade sig SD med att rasismen inte är utbredd i partiet utan att det endast gäller ett fåtal "gräsrötter"...

Undrar vad de säger nu?

Inga kommentarer: