onsdag 25 mars 2009

Det var en gång ett politiskt systääm... Prolog

Tanken bakom EU är vacker och engagerande. Att genom skapandet av en union, där alla delar gemensamma mål och genom frihandel stöttar varandra till utveckling, skapa och bevara fred är en fantastisk idé. Fred är en förutsättning för människors frihet. Och frihet för människor att förverkliga sig själva, sina drömmar och sina mål leder till välstånd, rikedom och lycka.

Därför kan vi skriva frihandel och rörlighet till de saker som EU gör bra och bör fortsätta att utveckla. Men let's face it; EU har blivit en stor kloss! En kloss som lägger sig allt mellan kanelbullar och gurkor, fildelning och glödlampor - helt enkelt massa sådant som inte hör hemma på den nivån.

Vissa saker beslutar man bäst om över telefon, andra hör hemma i kommunfullmäktige. Vissa ärenden kräver en folkomröstning, andra kan man ta över en fika. Det finns vissa frågor som staten kan sköta och så finns det en del, stora frågor som hör hemma och sköts bäst i EU.

Inläggsserien "Det var en gång ett politiskt systääm..." kommer att handla om system som inte EU borde ha lagt sig i. System som inte är bra, som inte är frihetliga utan istället klåfingriga. System som innebär "problääm" och som vi moderater vill och tänker ändra på!

Rubriken? Minns ni inte den här gamla godingen...

PS. Glöm inte att göra ditt för ett bättre EU - Rösta 7 Juni!


Inga kommentarer: