onsdag 2 september 2009

Obehaglig matte


Jag antar att också ni hemma nåtts av nyheten om det Fritzl-liknande fallet från Kalifornien. Jaycee Dugard kidnappades då hon va 11 år av Philip Garrido och har precis återförenats med sin mor efter 18 år i fångenskap på Garridos bakgård. Precis som i Fritzl-fallet har kidnapparen förgripit sig sexuellt på flickan och hon har fött 2 barn i fångenskapen. Men till skillnad från det österrikiska fallet har kidnapparens fru i detta fall varit medveten om situationen och högst aktiv medbrottsling.

Det verkar dock inte som att varken Jaycee eller hennes två döttrar varit lika isolerade som Fritzl's barn och barnbarn - men det är ju knappast nån ursäkt. Det verkade dock en kvinna jag såg på TV igår-kväll tycka. Hon gick på om hur normala Jaycee och flickorna va och att de nog inte hade haft det så hemskt...

Jag undrar om hon hade räknat ut det som jag hittills inte hört några medier tala om - det är helt enkelt för hemskt. Jaycees äldsta dotter är 15 år, Jaycee själv va 11 när hon fördes bort för 18 år sen - hon va alltså 14 år ung när hon födde sitt första barn. Det finns inget försvar för sådana som Philip Garrido. Och inget straff är tillräckligt plågsamt.

Inga kommentarer: